B P W  E u r o p a

In de loop van de jaren '60 en '70 werden verschillende informele internationale bijeenkomsten gehouden voor Duitstalige en sommige Franstalige BPW clubs. Er leek een algemene wens te bestaan ​​voor samenwerking over de nationale grenzen heen.


In 1977 werd de Internationale Federatie van zakelijke en professionele vrouwen (IFBPW) geaccrediteerd bij de Raad van Europa en ontving zij een consultatieve status samen met ongeveer 200 NGO's. Marcelle Devaud werd benoemd tot permanent vertegenwoordiger en Michelle Laublé (beide uit Frankrijk) tot haar plaatsvervanger.
Michelle Laubé, toenmalig voorzitter van de Club van Straatsburg, nodigde alle Europese BPW-presidenten en geïnteresseerde leden uit voor de 1e Europese conferentie die in september 1981 plaatsvond.


In oktober 1985 stemde het 17e internationale congres van BPW International in Auckland, Nieuw-Zeeland, om vijf regio's op te richten, geleid door regionale coördinatoren. Marian Waats werd in deze functie gekozen voor Europa.


In september 1990 werd door het harde werk van vrouwen zoals Marcelle Devaud en Emilienne Brunfaut de European Women's Lobby opgericht in Brussel. BPW Europe is lid van de European Women's Lobby en Renata Blodow was de eerste afgevaardigde van de Europese Federaties van BPW International bij de EWL.
De voorzitters van de Europese Federaties van BPW International hebben besloten om het Europees coördinatiecomité op te richten om de werkzaamheden van de regionale coördinator te ondersteunen.


In januari 2009 hebben de presidenten van de Europese Federaties van BPW International een juridische structuur opgezet om gemeenschappelijke projecten op Europees niveau te leiden: BPW European Coordination aisbl, een internationale non-profit organisatie.


De raad van bestuur van BPW Europe bestaat uit de Europese regionale coördinator en leden van het ECC.​​​​​​​​​​​​​​

image-372714-Afbeelding1-45c48.jpg


B P W  E U R O P E
image-placeholder.png